Boulevard – blogi sisustussuunnittelusta Blogi sisustussuunnittelun maailmasta


minusta

Boulevard – blogi sisustussuunnittelusta

Tässä blogissa perehdymme sisustussuunnitteluun ja rakentamiseen. Sisustamisessa on kyse kodin sekä yleisien tilojen saamisesta toiminnoiltaan käytännöllisiksi ja tottakai esteettisiksi. Se ei ole pelkkää tyynyjen ja verhojen yhteensovittamista, vaan kyse on toivotunlaisen tunnelman luomisesta ja tilan täyden potentiaalin käyttöönotosta, kuten esimerkiksi säilytysratkaisujen haasteiden ratkaisemisesta ja hukkaneliöiden käyttöönotosta. Sisustuksessa otetaan huomioon kodin yleisilmeen yhtenäisyys, käytettävät värisävyt sekä valaistuksen luoma tunnelma. Sisustusarkkitehdit taas luovat käytännöllisesti ja esteettisesti tasokkaita toimintaympäristöjä sekä sisätiloja. He yleensä keskittyvät yleisien tilojen, kuten kirjastojen, koulujen tai toimistojen sisäpuolten sisustusratkaisuihin sekä myös uudiskohteiden sisätilojen suunnitteluun. He tekevät myös arkkitehtuurisia valintoja ja työskentelevät yhteistyössä rakentajien kanssa. Tervetuloa lukemaan blogiamme ja toivottavasti löydät uusia ideoita sisustukseen!

tag

Erikoispaneelit sisustamiseen

Etsitkö uusia sisustusideoita? Haluatko piristää kotiasi helposti ja edullisesti? Onneksi erikoispaneelit ovat olemassa! Tämä monipuolinen materiaali on yksi tapa lisätä lämpöä ja persoonallisuutta kotiin ja paneelit kestävät myös hyvin aikaa ja kulutusta. Olipa tavoitteena lisätä sisätilojen visuaalisuutta, äänieristää huoneita, erikoispaneelit voivat toimia hyvänä ratkaisuna.

Paneeleita voi käyttää monipuolisesti sisustukseen

Erikoispaneelit ovat monipuolinen sisustusratkaisu, sillä niitä voidaan asentaa sekä seinille että kattoon. Niillä voi myös paneloida joko osan seinästä tai katosta ja niitä voi käsitellä monella tavalla, maalamalla tai muilla pintakäsittelyaineilla. Paneelit sopivat moneen tilaan ja niillä voi sisustaa lähes jokaisen kodin huoneen, kuten keittiön, makuuhuoneen tai olohuoneen. Paneeleita voi käyttää sekä kodissa, mutta myös toimistotiloissa. Puupaneeleiden asentaminen onnistuu oikeilla välineillä ja huolellisella suunnittelulla ja sen voi tehdä itse, omista taidoista riippuen.

Paneelit valmistetaan eri puulajeista ja ne sopivat eri tyyleihin

Puupaneelit luovat tilaan luonnollisen ja lämpimän tunnelman. Erityyppiset puulajikkeet, kuten tammi, mänty, leppä ja koivu, antavat paneeleille erilaisen ilmeen. Puupaneelia voidaan käyttää seinien ja katon lisäksi myös esimerkiksi pienien alueiden korostamiseen. Jos pitää minimalistisesta tyylistä, yksinkertaiset paneelit sopivat siihen erittäin hyvin, kun taas koristeellisempia paneeleita voi käyttää perinteisemmän tyylin luomisessa. Paneeleita voi maalta ja pintakäsitellä monella tavalla.

Puupaneelit ovat kestävä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto

Puupaneelit eivät ole vain tyylikkäitä, vaan ne ovat myös kestäviä. Puu kestää pintamateriaalina kauan, kun se valmistetaan ja asennetaan oikein. Puu on terveyttä edistävä materiaali ja se tasoittaa huoneilman kosteutta ja siitä ei irtoa huoneilmaan vaarallisia kemikaaleja. Puulla on tutkittu myös olevan terveyttä edistävää vaikutusta mielelle. Kun puutuotteet ovat tuotettu vastuullisesti, on se myös kestävä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto, josta ei jää jätettä, vaan se voidaan kierrättää tai uusiokäyttää monella tavalla sen jälkeen, kun sitä ei enää alkuperäisenä tuotteena tarvita.

 

Yhteenvetona voidaan sanoa, että puupaneelit ovat suhteellisen helpot asentaa, kestävät, moneen eri tyyliin sopivat ja ennen kaikkea ympäristöystävälliset. Saatavilla on paneeleita eri puulajeista. Erilaisilla puulajeilla on omat ominaispiirteensä ja niitä voi maalata ja pintakäsitellä oman maun mukaan. Kannattaa valita paneelit, jotka sopivat omaan kotiin ja on myös mahdollista ostaa erikoispaneelit tilauksesta.