Boulevard – blogi sisustussuunnittelusta Blogi sisustussuunnittelun maailmasta


minusta

Boulevard – blogi sisustussuunnittelusta

Tässä blogissa perehdymme sisustussuunnitteluun ja rakentamiseen. Sisustamisessa on kyse kodin sekä yleisien tilojen saamisesta toiminnoiltaan käytännöllisiksi ja tottakai esteettisiksi. Se ei ole pelkkää tyynyjen ja verhojen yhteensovittamista, vaan kyse on toivotunlaisen tunnelman luomisesta ja tilan täyden potentiaalin käyttöönotosta, kuten esimerkiksi säilytysratkaisujen haasteiden ratkaisemisesta ja hukkaneliöiden käyttöönotosta. Sisustuksessa otetaan huomioon kodin yleisilmeen yhtenäisyys, käytettävät värisävyt sekä valaistuksen luoma tunnelma. Sisustusarkkitehdit taas luovat käytännöllisesti ja esteettisesti tasokkaita toimintaympäristöjä sekä sisätiloja. He yleensä keskittyvät yleisien tilojen, kuten kirjastojen, koulujen tai toimistojen sisäpuolten sisustusratkaisuihin sekä myös uudiskohteiden sisätilojen suunnitteluun. He tekevät myös arkkitehtuurisia valintoja ja työskentelevät yhteistyössä rakentajien kanssa. Tervetuloa lukemaan blogiamme ja toivottavasti löydät uusia ideoita sisustukseen!

tag

Suomalaiset designvalaisimet ovat kauniita ja ajattomia

Suomalainen muotoilu on samoilla linjoilla Pohjoismaisen muotoilun kanssa. Sitä kuvaa hyvin yksinkertaisuus, innovaatio ja käytännöllisyys. Muotoiluun on vaikuttanut paljon haastava ilmasto ja ainutlaatuinen luonto sekä talvisin auringonvalon rajallisuus, joka on inspiroinut suunnittelijoita luomaan tuotteita, jotka vastaavat arjen haasteisiin ja ovat myös kauniita ja kestäviä. Tällä kertaa blogissa on aiheena suomalainen design ja suomalaiset designvalaisimet. Tervetuloa lukemaan aiheesta lisää ja toivottavasti saat inspiraatiota ja hyödyllistä tietoa.

Suomalaisessa muotoilussa on demokraattiset arvot

Suomalaisessa kuten myös pohjoismaalaisessa suunnittelussa on usein myös sosiaalinen ulottuvuus. Suomalaista suunnittelua ohjaa usein tasa-arvo; design-esineitä ei ole suunniteltu vain varakkaille henkilöille, vaan ne on tehty käyttöesineiksi kaikille, koko kansalle. Suomalaista muotoilua löytyykin lähes jokaisesta suomalaisesta kodista. Käyttöesineet on aina suunniteltu kestäviksi, toimiviksi ja kauniiksi, mutta ne ovat myös kohtuuhintaisia. Usein suomalaisessa muotoilussa inspiraatio on tullut ympäristöstä ja luonnosta. Materiaalit ovat myös lähes aina olleet luonnollisia ja talojen ja sisätilojen suunnitteluun on panostettu paljon, koska niissä myös joudutaan talvisin viettämään paljon aikaa. Sodan jälkeisessä Suomessa kaikesta oli pulaa, sekä massatuotetuista tavaroista että raaka-aineista niiden tuottamiseen.

1950-luku synnytti paljon design-klassikoita

Varsinkin 1950-luvulla syntyi monia design-klassikoita, joista osaa valmistetaan yhä ja osa on keräilijöiden kiinnostuksen kohteena. Suomalainen suunnittelu nousi maailmanmaineeseen 1940 – 1960-luvuilla, jolloin Suomi osallistui aktiivisesti moniin kansainvälisiin muotoilunäyttelyihin. Arkkitehtuuri, huonekalut, lasi ja keramiikka ovat olleet suomalaisen muotoilun vahvimpia alueita, teollinen muotoilu vahvisti asemiaan 1970-luvulta lähtien. Tämän jälkeen muotoilun osaamisalue on laajentunut myös esimerkiksi vaatesuunnitteluun, pelisuunniteluun, digitaaliseen muotoiluun ja palvelumuotoiluun.

Suomalainen muotoilu yhdistää erilaisia elementtejä

Suunnittelukenttää on Suomessa pitkään hallinnut muutama isompi brändi mutta varsinkin viimeisten vuosikymmenien aikana, on markkinoille tullut myös paljon pienempiä tekijöitä. Esteettisiä lähtökohtia suomalaiselle designille on skandinaavinen minimalismi, johon yhdistyy elementtejä idästä, kuten esimerkiksi runsaus ja koristeellisuus. Suomalaiset design-valaisimet, etenkin 1940 -1960-luvuilta, ovat erittäin haluttuja myös tai etenkin tänä päivänä. Design-valaisimet, kuten monet muutkin design-klassikot kestävät aikaa sekä tyyliltään, mutta myös suunnittelultaan. Suomalaisilla design-valaisimilla on myös hyvä jälleenmyyntiarvo, jos niistä raskii luopua. Kallion Antiikki Oy on suomalaisiin design-valaisimiin erikoistunut antiikkikauppa.