Boulevard – blogi sisustussuunnittelusta Blogi sisustussuunnittelun maailmasta


minusta

Boulevard – blogi sisustussuunnittelusta

Tässä blogissa perehdymme sisustussuunnitteluun ja rakentamiseen. Sisustamisessa on kyse kodin sekä yleisien tilojen saamisesta toiminnoiltaan käytännöllisiksi ja tottakai esteettisiksi. Se ei ole pelkkää tyynyjen ja verhojen yhteensovittamista, vaan kyse on toivotunlaisen tunnelman luomisesta ja tilan täyden potentiaalin käyttöönotosta, kuten esimerkiksi säilytysratkaisujen haasteiden ratkaisemisesta ja hukkaneliöiden käyttöönotosta. Sisustuksessa otetaan huomioon kodin yleisilmeen yhtenäisyys, käytettävät värisävyt sekä valaistuksen luoma tunnelma. Sisustusarkkitehdit taas luovat käytännöllisesti ja esteettisesti tasokkaita toimintaympäristöjä sekä sisätiloja. He yleensä keskittyvät yleisien tilojen, kuten kirjastojen, koulujen tai toimistojen sisäpuolten sisustusratkaisuihin sekä myös uudiskohteiden sisätilojen suunnitteluun. He tekevät myös arkkitehtuurisia valintoja ja työskentelevät yhteistyössä rakentajien kanssa. Tervetuloa lukemaan blogiamme ja toivottavasti löydät uusia ideoita sisustukseen!

tag

Kattorimat voidaan asentaa monella tavalla

Kattorimat ja puupaneelit luovat kotiin lämmintä tunnelmaa. Seinä- ja kattopaneelit voidaan asentaa monella eri tavalla ja niitä voi myös pintakäsitellä ja maalata eri tavoin. Sisustamalla kotia ja tekemällä pientä pintaremonttia voi kotia raikastaa ja uudistaa helposti. Monet pienemmät sisustus- ja pintaremonttiprojektit voi toteuttaa itse tai suunnittelijan avulla. Jos kodin sisustus ja remontointi on sinulle intohimo, olet oikeassa paikassa! Tässä blogissa kirjoitamme kodin sisustamisesta ja remontoinnista, tervetuloa mukaan! Toivottavasti löydät täältä uutta inspiraatiota projekteihisi ja hyödyllistä tietoa aiheesta. Tällä kertaa aiheena ovat kattorimat, panelointi ja puun käyttäminen sisustuksessa.

Kodin panelointi ja kattorimojen asennus onnistuu hyvällä suunnittelulla

Sisustusprojektia aloittaessasi, kannattaa aloittaa suunnittelemalla se mahdollisimman hyvin. Jos esimerkiksi on tarkoituksena rimoittaa katto tai paneloida seinät, kannattaa aloittaa miettimällä, minkälainen puu sopii tilaan, muuhun sisustukseen ja tietysti myös miellyttää omaa silmää. Puurimaa ja -paneeleita on saatavilla eri puulajeissa, joka vaikuttaa väriin ja oksaisuuteen. Tarjolla on myös eri levyisinä kattorimoja. Paneelit ja rimat voi myös asentaa monella eri tavalla, kuten esimerkiksi vaaka- tai pystypanelointina sekä vinoon. On myös mahdollista paneloida osa seinästä, vain yksi seinä tai luoda erilaisilla paneeleilla ja rimoilla tehosteseiniä tai -elementtejä. Mahdollisuuksia on paljon, joten kannatta miettiä huolella eri vaihtoehtoja. Mieti myös minkälainen budjetti sinulla on ja paljonko aikaa projektiin on käytettävissä.

Panelointiin ja katon rimoitukseen tarvittavat työkalut ja materiaalit

Kun projekti on suunniteltu ja on selvillä, mitä ja miten halutaan tehdä, kannattaa laskea halutun puun menekki ja hakea palanen suunniteltua rimaa tai puuta ja tarkistaa, että se näyttää kotona siltä kuin on suunniteltu. Suunnitellun tilan valo saattaa vaikuttaa niin, että väri voi vaikuttaa tummemmalta tai esimerkiksi riman tai paneelin leveys näyttää siellä haluttua leveämmältä tai kapeammalta. Kaikkia projektiin tarvittavia työkaluja ei tarvitse ostaa omaksi, etenkin silloin, jos niille ei ole käyttöä myöhemmin. Projektissa tarvittavia perustyökaluja ovat vasara, mitta, suorakulma, vesivaaka, käsisaha, selkäsaha, jiirilaatikko, ruuvitaltat, lyöntirauta, naulat, ruuvit, porakone ja viimeistelynaulain. Paneeli voidaan asentaa erilaisille alustoille ja sen kiinnitystapa riippuu alustasta. Kun olet suunnitellut projektisi valmiiksi, ota yhteyttä ammattilaiseen, kuten Parkanon Listatehdas Oy.